ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Εκδηλώσεις - Σεμινάρια

 • Σεμινάρια επιχειρηματικότητας από τη ΜΟΚΕ με τίτλο "eCommerce & mCommerce: Συστήματα και Εφαρμογές"
  Δείτε την ανακοίνωση 
 • Ομιλία κ Ζάχου, Καθηγητή τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π. (10/6/2014)
 • Τίτλος: "Ο δρόμος από τον Leibniz ως τον Turing: Από τους συλλογισμούς στους υπολογισμούς"
  Σύνοψη: "Μια ομάδα λαμπρών νεωτεριστών μέσα σε τρεις αιώνες ασχολήθηκαν με την φύση της ανθρώπινης σκέψης. Η ενασχόληση αυτή οδήγησε στον ψηφιακό υπολογιστή γενικής χρήσεως. Εκτός από τον Turing, κανένας από αυτούς δεν είχε ιδέα ότι η εργασία του θα είχε μια τόσο συγκλονιστική εφαρμογή στον σύγχρονο κόσμο μας. Ο Leibniz κοιτούσε μακριά, αλλά όχι και τόσο. Ο Boole ούτε καν φανταζόταν ότι η άλγεβρα της λογικής του θα είχε χρησιμότητα στον σχεδιασμό ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Ο Frege θα είχε μείνει κατάπληκτος αν ήξερε ότι οι λογικοί του κανόνες έχουν ενσωματωθεί σε προγράμματα υπολογιστών που εκτελούν συλλογιστικές διεργασίες. Το πρόγραμμα του Hilbert για την θεμελίωση των μαθηματικών είχε εντελώς διαφορετικούς στόχους. Και ο Godel, που ζούσε στον δικό του κόσμο, σίγουρα δεν σκεφτόταν εφαρμογές σε μηχανήματα. Ωστόσο, το σπουδαίο όραμα του Turing έχει πια πραγματοποιηθεί."
 • Δράση της ΜΟΚΕ "Δημιουργία Επιχειρηματικών Σχεδίων με την Καθοδήγηση Μεντόρων"
  Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1/4/2014 στην αίθουσα Α2. 
  Ανακοίνωση.
 • Συναντήσεις σπουδαστών με επιβλέποντες Μέντορες για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων (ΜΟΚΕ ΤΕΙ Πελοποννήσου)
  Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) διοργανώνει σειρά συναντήσεων μεταξύ σπουδαστών που ενδιαφέρονται να δουλέψουν πάνω σε δικές τους ή άλλες επιχειρηματικές ιδέες και εμπειρογνωμόνων / στελεχών της αγοράς που θα τους καθοδηγήσουν στην εκπόνηση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων. Οι καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν, ενώ όσες ολοκληρωθούν θα προσμετρήσουν στην αξιολόγηση συναφών μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί. Η λίστα εγγραφής θα είναι ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 23/01/2014.
  Για να εγγραφείτε ακολουθήστε το σύνδεσμο
  Ανακοίνωση

 • Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα - Success stories
  Τετάρτη 29/5/2013, Αμφιθέατρο Βαλιώτη.
  Διοργάνωση από την Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) και το τμήμα ΤΕΠΛΗΤ, με αντικείμενο την αποτύπωση τομέων επιχειρηματικότητας με ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και εργασιακής εμπειρίας, από σπουδαστές και απόφοιτους του τμήματος με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
  Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τη ΜΟΚΕ.
  Αφίσα
  Πρόγραμμα ημερίδας

 • 2η Ημέρα Καριέρας - Διασύνδεσης με την Αγορά (29/5/2013)
  Αντικείμενο της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 29/5/2013, 11:00 - 15:30 στο Αμφ. Βαλιώτη είναι η αποτύπωση της κατάστασης και των τάσεων / τεχνολογιών με ανάπτυξη και της αγοράς εργασίας τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και της Λακωνίας ειδικότερα. Επίσης θα ενημερωθούν οι τελειόφοιτοι / απόφοιτοι του τμήματος για τις δυνατότητες και τα ζητήματα προσωρινής / μόνιμης απασχόλησης στους συγκεκριμένους φορείς / εταιρείες που εκπροσωπούν τους σχετικούς κλάδους.
  Η ημερίδα διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας σε συνεργασία με το τμήμα ΤΕΠΛΗΤ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  Αφίσα
  Πρόγραμμα ημερίδας

  Έκθεση πεπραγμένων

 • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής 4ης θεματικής ενότητας των σεμιναρίων επιχειρηματικότητας
 • Το 4ο σεμινάριο με θέμα "Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων & Ηλεκτρονικό Εμπόριο (e-Commerce)" μεταφέρεται την Τετάρτη 20/3/2013 την ίδια ώρα (15:00 - 19:00) στο αμφιθέατρο Βαλιώτη. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με την φοιτητική τους ταυτότητα/πάσο.
  Περισσότερες πληροφορίες στο site της ΜΟΚΕ: http://dasta.teikal.gr/moke

 • Παρουσίαση με τίτλο "ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ" (31/10/2012)
  Αμφιθέατρο Βαλιώτη, Τετάρτη 15:00 - 17:00.

 

      

   


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαστηριακά μαθήματα τα οποία θα υλοποιηθούν μέσω ασκήσεων πράξης (ΑΠ)

Ορθή επανάληψη. Αφορά ΜΟΝΟ τους φοιτητές  που ακολουθούν τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής... Περισσότερα...

Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων Χειμερινού Εξαμ. Ακ. Έτ. 2019-2020

Για να εμφανίσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ Κατά την 1η εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων 14-18/10/2019  οι φοιτητές/φοιτήτριες... Περισσότερα...

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 407/1980

 Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 10 Οκτωβρίου 2019 αναρτήθηκαν (βλέπε συνημμένο αρχείο) οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων... Περισσότερα...

Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2019-20

Ως ημερομηνία έναρξης μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 ορίζεται η 14η Οκτωβρίου 2019 ημέρα... Περισσότερα...