ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτές

O 1oς κύκλος των ανοικτών μαθημάτων στην Αθήνα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Σχολεία ανοιχτά στην γειτονιά, ανοιχτά στην κοινωνία” ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου και έως σήμερα έχει επιτυχία. Ήδη, σε απογευματινές ώρες, δεκάδες ενεργοί πολίτες - όλων των ηλικιών- των περιοχών των Αμπελοκήπων, Παγκρατίου και Κυψέλης, παρακολουθούν μαθήματα Βικιπαίδειας, Open Street Map, Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου και τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η επιτυχία της δράσης, μας οδήγησε στην δημιουργία ενός 2ου κύκλου ανοικτών μαθημάτων και προκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές εκπαιδευτές στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Στα μαθήματα αυτά θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε για να μάθει να συγγράφει λήμματα στη Βικιπαίδεια, να παράγει ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά και να εμπλουτίζει αντίστοιχες πηγές, να εκπαιδευθεί στον προγραμματισμό αλλά και στη χρήση τεχνολογιών Ανοιχτού Υλικού (Εφαρμογές 3d printing), να μάθει πως να εγκαθιστά και να ρυθμίζει το Ubuntu linux στον υπολογιστή του καθώς και να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να εμπλουτίζει με πληροφορίες χάρτες της γειτονιάς του.

Οι εθελοντές/εκπαιδευτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί από το χώρο της πληροφορικής ή συναφών αντικειμένων, μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή γενικώς άτομα με γνώσεις στα ανάλογα αντικείμενα, όπως περιγράφονται παραπάνω, και με εκπαιδευτική εμπειρία.

Κάθε μάθημα θα έχει ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρώνεται σε συγκεκριμένο αριθμό εβδομάδων (κύκλος μαθημάτων). Στο τέλος κάθε κύκλου μαθημάτων θα παραδίδεται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλοι οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα έχουν ως ελάχιστη υποχρέωση τη δωρεάν διοργάνωση τουλάχιστον δύο (2) κύκλων εκπαιδεύσεων ανά σχολική περίοδο (Με τον κάθε κύκλο να έχει διάρκεια 2έως 4 εβδομάδες). Οι εθελοντές-εκπαιδευτές θα λαμβάνουν βεβαίωση συνεργασίας από το Δήμο Αθηναίων και την ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αυτήν την φόρμα.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.